Digi TV Satelit Germania

Digi TV Satelit Germania, ghid complet

De ani buni, posturile tv romanesti sunt urmarite de romanii de Germania prin intermediul antenelor de satelit de la Digi TV. Chiar daca, official, Digi TV Satelit nu este destinata utilizarii in Germania.

Daca intentionati sa mergeti, sau sunteti deja in Germania, probabil ca sunteti interesat si de posibilitatea de a viziona posturile TV Romania acolo. 

Achizitia abonamentului si echipamentului Digi Satelit este una din variantele pe care le puteti lua in calcul.

In cazul utilizarii Digi Satelit in Germania pentru receptionarea de posturi TV Romania, sunt cateva aspecte des intalnite in discutiile despre aceat subiect.

 

Update 2021:

Televiziunea prin satelit Focus Sat este in ultima vreme preferata romanilor din Germania. Puteti gasi aici un Ghid instalare Antena Focus Sat in Germania

Este legal sa utilizez Digi Tv Satelit in Germania?

Operatorul Digi Satelit specifica clar pe site ca ofera servicii doar pe teritoriul Romaniei. Cu toate acestea, este binecunoscut ca de multi ani romanii din Germania si alte tari vizioneaza posturile tv din Romania cu ajutorul Digi Satelit.

Asadar acest aspect a fost cumva tolerat de Digi Satelit si este cunoscut in diaspora romaneasca din Germania.

Poate nu este tocmai legal sa utilizezi Digi Satelit in Germania. Insa ilegal este prea mult spus daca ai un contract valid încheiat cu Digi Tv satelit.

Cum contractez serviciile Digi Satelit din Germania?

Pentru a avea acces la posturile tv romanesti prin satelit, titularul contractului trebuie sa se deplaseze la un sediu Digi din Romania si sa incheie un contract pentru o locatie din Romania.

Apoi primeste echipamentele Digi Satelit, decodorul, cartela si antena satelit.

Încheierea contractului cu Digi Tv Romania si preluarea echipamentelor tv satelit se fac de catre titularul contractului. Pentru asta titularul trebuie sa fie in Romania, inainte de a pleca in Germania. 

Unii dintre romanii din Germania apelează la neamuri ramase in Romania, vecini sau prieteni, pentru a-i ajuta cu acest aspect.

De ce echipamente am nevoie pt a receptiona posturile TV Romania in Germania

Pentru a receptiona posturile tv romanesti prin satelit din Germania aveti nevoie de urmatoarele echipamente:

  • decodor satelit
  • cartela Digi TV
  • cablu de conectare cu TV-ul, RCA sau SCART
  • antena de satelit cu LNB si cablu coaxial cu mufe pentru conectarea de la LNB la decodor. 

Cele mai importante sunt decodorul si  cartela Digi TV. Kit-ul de antena satelit puteti sa il achizitionati si din Germania

Cum instalez receiverul si antena satelit Digi in Germania 

Daca ati mai avut antena satelit pentru receptia posturilor tv din Romania, probabil ca o sa puteti sa instalati chiar dvs. anena de satelit si decodorul Digi TV.

Puteti sa utilizati acest ghid de instalare a antenei satelit DIGI >>>

Daca nu doriti sa instalalti dvs. echipamentul de satelit in Germania, puteti apela la o echipa de instalare de acolo. Costa cca. 200 euro si ii gasiti in comunitatile de romani din diaspora Germania.

Cum platesc factura Digi TV Satelit din Germania

Pentru plata facturii Digi TV satelit, romanii din Germania apeleaza in general la titularul de contract din Romania. Factura este trimisa de DIGI la adresa din Romania pe care este inregistrat contractul.

Mai nou, facturile pot fi achitate si online, la adresa https://www.digi.ro/plata . Aveti nevoie doar de o fotografie a facturii, de unde sa preluati codul de client si numarul facturii DIGI TV pe care o veti achita online.

Daca aveti ID-ul de client DIGI si CNP-ul titularului de contract, puteti sa va faceti cont online la DIGI, si sa optati pentru primirea facturilor in format electronic. 

Astfel, veti putea sa achitati factura DIGI TV online din Germania, fara sa mai apelati la ajutorul cunostintelor din Romania.

Cum beneficiez de service daca echipamentele de Tv Satelit se defecteaza in Germania 

Reparatia decodorului DIGI in Germania poate fi o problema greu de rezolvat. Daca sunt probleme cu decodorul, acesta trebuie sa ajunga in Romania, la un service DIGI pentru reparatie sau schimb.

Sau, puteti sa cautati in comunitatile de romani din Germania un service care poate sa il repare.

Pentru oricare dintre variante optati, trebuie sa retineti ca DIGI TV Satelit nu ofera servicii in afara Romaniei, si nu permit utilzarea echipamentelor in Germania.