instalare antena satelit digi

Instalare antena Satelit DIGI, ghid complet

Inainte de a incepe instalare antena Satelit DIGI trebuie sa va asigurati ca abonamentul DIGI este activ si achitat la zi. De asemenea, cartela DIGI TV trebuie sa fie activata.

Locatia pentru instalare antena Satelit DIGI

Trebuie sa identificati o locatie potrivita pentru instalare antena Satelit DIGI, cu orientare spre sud, fara obstacole in fata antenei pe directia de receptie.

Fixati antena pe un suport vertical, pe perete sau pe o teava. Suportul antenei trebuie ancorat/fixat foarte bine pentru a nu fi miscat/dereglat de un vant puternic.

 

Utilizati o busola pentru a gasi axa nord-sud si marcati aceasta axa de reper prin trasarea unei linii nord-sud vizibile in zona in care se instaleaza antena satelit DIGI TV.

 

Conectati cablul de la LNB la receiver / decodor, si de la decodor la tv.  Acum puteti sa pozitionati antena satelit.

Reglajul antenei satelit Digi

Trebuie sa va raportati atat la axa verticala a suportului pe care e montata antena, cat si la axa orizontala de reper nord-sud pe care ati trasat-o mai devreme. Rotiti antena usor stanga-dreapta si in acelasi timp sus-jos.

DIGI TV utilizeaza satelitul Intelsat 10-02 si satelitul Thor. Ambele sunt pe orbita la 1* Vest si cu ajutorul busolei puteti pozitiona antena satelit pe aceasta directie.

Intrati in meniul decodorului la Meniu – Instalare – Scanare unde o sa vi se afiseze nivelul si calitatea semnalului, probabil 10% in acest stadiu.

Puteti acum pozitiona antena satelit cu un reglaj fin, sus-jos stanga-dreapta. Urmariti in acest timp nivelul si calitatea semnalului afisate pe televizor.

Dupa ce ati pozitionat antena astfel incat sa aveti nivel de cca. 72-80% si calitate de 98% securizati antena in sport strangand suruburile unul cate unul. Verificati in acest timp pe ecran ca valorile de nivel si calitate sa ramana constante.

La final puteti face un ultim reglaj al LNB-ului. Rotiti usor LNB-ul stanga-dreapta pentru a obtine nivelul maxim de semnal.

Daca instalati antena satelit in Germania, aici gasiti Ghidul Digi TV Satelit Germania >>